Excelleren zonder Excel

Het probleem van Excel

Oorspronkelijk werd Excel door Microsoft ontworpen voor accountants. Maar inmiddels wordt het programma ook door heel veel andere bedrijven gebruikt. Met alle gevolgen van dien: uit onderzoek is gebleken dat in ruim 80% van de spreadsheets in Excel fouten staan. Terwijl het overgrote deel van de gebruikers dénkt dat zijn Excelbestand foutloos is. De gevolgen van de fouten in Excel zijn groot: data klopt niet en er worden keuzes gemaakt op basis van onjuiste informatie. 

Excel is statisch en het kost veel tijd om de meest recente versie te beheren. En sluipt er ergens een foutje in een Excel-cel? Dan is je document onbetrouwbaar en niet meer accuraat. En doordat alle data in één Excel-bestand staat, valt niet te segmenteren in wie welke informatie wel of juist niet te zien krijgt. 

Qalumma denkt én doet anders

Wil je werken met een platform dat wél veilig en flexibel is? Bekijk dan de mogelijkheden van Qalumma. Met Qalumma automatiseer je simpel, snel en goedkoop al je spreadsheets in Excel. En de mogelijkheden van Qalumma zijn nog veel meer dan dat.

MBS Groep ging je voor en stapte over op Qalumma. Zij kwamen er al snel achter dat werken met Excel niet meer nodig was, dankzij Qalumma.

Maarten Overduin, IT Manager MBS Groep: ‘Inmiddels heb ik alle Excel-sheets binnen de hele organisatie opgevraagd, zodat we deze stap voor stap kunnen automatiseren. We waren gewend om allemaal onze eigen documenten bij te houden. Tussen alle versies zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Dat is binnenkort verleden tijd.’

Benieuwd naar de hele klantcase? Lees dan hier verder!

Excelleren zonder Excel

Ons concept: Anders denken, anders doen

De wereld verandert snel en informatie komt van alle kanten op ons af. Qalumma laat deze informatie vóór je werken. Door de informatie te combineren met eenvoud. Want dat kan! 

Qalumma denkt anders door zich te richten op de relevante informatie in een proces. Deze informatie komt vanuit één centrale informatiebron van de taken waaruit de processen bestaan.
En Qalumma doet anders door zich te richten op specifieke taken in plaats van het hele proces. Het zijn juist die taken die de bouwstenen van de processen vormen. Optimale automatisering van de taken zorgt voor een optimaal geautomatiseerd proces. Eenvoudig, hanteerbaar en eenduidig. Op maat, zonder dat we hiervoor hoeven programmeren. 

Eenvoud

Wij geloven in doordachte eenvoud en niet in bewuste complexiteit.

Eerlijkheid

Wij bouwen aan eerlijke relaties met onze klanten en zijn transparant in alles wat we doen.

Authenticiteit

Wij houden vast aan onze eigen overtuiging en durven af te wijken van gebaande paden. Anders denken, anders doen.

Over Qalumma

Het Qalumma platform is een flexibel informatieplatform dat te allen tijde aangepast kan worden. Óók door de organisatie zelf, zonder dat hiervoor technische kennis nodig is. Qalumma is namelijk ingericht zonder ingewikkelde programmeercodes. Wij zorgen hiermee voor een goede basis waarop elke organisatie zelf volledig het roer in handen heeft, de koers kan bepalen en kan uitbreiden.

Plan kennismaking

Power of Information Methodiek

Analyse en advies

Qalumma Platform

De implementatie